torstai 19. toukokuuta 2016

TYössäoppijan päiväkirja osa 3

Hip hei..
Mulla vähän unohtunut tämä infoaminen tänne.
Mutta parempi myöhään kun ei silloinkaan ;)
Yritän nyt siis kertoa viimeisestä reilusta kahdesta viikosta mitä olen puuhaillut ja saanut aikaan.
Olen päässyt tästä tietokoneen ääreltä vähän ihmisten ilmoille ja olen kierrellyt paljon erinäisiä liikkeitä toimistosuunnitelmaan liittyen.
Viime viikolla kävin myös katsomassa verhokankaita kahvihuoneeseen. Vielä tässä pähkäilen, teenkö näyttötyön juuri tästä verhojen ompelusta.
Toinen vaihtoehto on saunan ja pesutilojen suunnittelun tekeminen kustannuslaskelmien ym. kanssa.
Se projekti vaan on vielä hieman kesken, koska tilan materiaaleja ei ole velä päätetty.
Aluksi hyvältä vaihtoehdolta kuulosti mikrosementti mutta SBL:llä (Suomen betonileimasin) käytyäni, ymmärsin, että kustannukset eivät luultavasti tule paljoakaan sen edullisemmaksi kuin laatoituksen kanssa.
Olenkin nyt laskenut sauna-ja kylpytilojen pinta-aloja ja seuraavaksi laitan tarjouspyyntöjä remppamiehille sekä mikrosementin "asennuksesta" että laatotuksesta.
Nyt on myös saatu paljon päätöksiä aikaan materiaalien (lattia, katto, seinät) suhteen. Maalien värit ehkäpä vielä eniten hakusessa :O
Pääsen myös suunnittelemaan pari pientä keittiötä tiloihin heti kun saan tiedot, että mistä ne hankitaan.
Hieman työskentelyäni on haitannut kun asiakas ei ole oikein osannut päättää mitä haluaisi. Edellispäivän "huono" idea onkin ollut seuraavana päivänä vallan mainio :D No, näistäkin on selvitty ja hienosti asiakas on loppuviimein minun mielipiteitäni kuunnellut.
Tällä ja viime viikolla hiljaisempina päivinä kävin myös maalaamassa yhden saunan seiniä.
Sauna on vanha joten ensiksi teimme pohjatyöt eli seinien raapimisen eli vanhat irronneet maalit pois ja puhdistus. Sitten itse asiaan.
Tässä kuvia projektista:

Lähtötilanne

Raapattuna

Ensimmäinen kerros maalia

..ja toinen

Valmista tuli :)